Organisatie

De organisatie is ingericht om snel en efficiënt te kunnen werken. Het bedrijf bestaat dan ook veelal uit specialisten die aan het werk zijn voor onze klanten. Wij omschrijven het idee van onze klanten voor het structureel vormgeven van samenwerking met behulp van vertrouwen, transparantie en succes. 

Onze specialisten zijn vakmensen en veelal allrounders. Dit is het resultaat van het breed inzetten van onze monteurs in de diverse markten. Al hun ervaring, kennis, opleiding, invloed en vakmanschap leidt tot eigenaarschap. Vakmanschap ondersteunen wij door monteurs trainingen te laten volgen op installaties waardoor zij kunnen doorgroeien naar techniekeigenaren. Techniek eigenaren zijn specialisten die zich vanuit hun eigen passie hebben gespecialiseerd op een bepaald techniekveld binnen de diverse markten, extra scholing op dit gebied hebben gevolgd en verantwoordelijk worden gesteld voor de kennis binnen het bedrijf.

Collega’s binden en boeien is de basis voor het bedrijf. Dit doen wij onder andere door bovengenoemde activiteiten goed in te zetten, het resultaat te bewaken en te verbeteren. Wisseling van personeel leidt tot vertraging en kan leiden tot kwaliteitsverlies. Wij hebben een proces ingericht dat is gebaseerd op het voorkomen van bovengenoemde effecten. Onze maatregelen zijn:

  1. Wij hanteren een overgangsperiode van 5 werkdagen bij vertrek van medewerkers;
  2. De nieuwe collega’s worden gekoppeld aan ervaren specialisten;
  3. De overdracht van kennis is geregeld in een proces waarbij wij gecontroleerd stappen doorlopen. Het resultaat is dat de nieuwe collega de werkzaamheden naadloos tot zich neemt.

Wij willen u graag beter leren kennen. Neem contact op!